Правильне харчування під час пандемії
Важливу роль у захисті організму відіграє наш імунітет! Людина може зміцнювати та послаблювати його власними діями
Крім простих правил, яких ми маємо дотримуватися для зниження можливості зараження та розповсюдження COVID-19, важливо звертати увагу на харчування.
- Споживайте більше свіжих продуктів кожного дня
Фрукти та овочі від термічної обробки можуть втрачати необхідні вітаміни, краще споживати їх у сирому вигляді.
- Харчуйтеся збалансовано
Важливо урізноманітнювати раціон продуктами, що містять необхідні нутрієнти. Експерти радять щодня споживати: фрукти (4 порції), овочі (5 порцій), 180 г зерна, 160 г м’яса та бобових. Рекомендована доза для червоного м’яса – 1–2 рази на тиждень, птиці – 2–3 рази.
- Уникайте трансжирів
Їх часто багато у фаст-фудах, смаженій їжі, солодощах тощо. Замість смаколиків, що містять «білий цукор», споживайте фрукти.
- Обмежуйте споживання жирних продуктів
Намагайтеся замінити тваринні жири рослинними, обирайте знежирені молочні продукти. Надавайте перевагу білому м’ясу та рибі.
- Зменште кількість солі та цукру в раціоні
Коли готуєте страви, використовуйте менше солі та приправ із високим вмістом натрію (соєвий соус і рибний соус). Щодня споживайте до 5 г солі (приблизно 1 чайна ложка).
- Пийте достатню кількість води
Вона необхідна, аби транспортувати поживні речовини і сполуки в крові, регулювати температуру вашого тіла. Вода також змащує й пом’якшує суглоби. Пийте 8-10 чашок води на день щодня. Уникайте надмірного вживання кофеїну, підсолоджених напоїв, оскільки вони містять цукор.
- Готуйте їжу вдома
Щоб знизити ймовірність зараження та передачі COVID-19, за можливості харчуйтеся вдома. Це дасть змогу уникнути зайвих контактів із людьми.
Здоров’я Вам та Вашій родині!